Asus Eee PC 1008HA review


Eee 1008HA

De Asus Eee PC 1008HA Seashell is zo licht en compact dat je deze overal mee naartoe kan nemen, dankzij zijn prachtige design gebaseerd op een zeeschelp, een 10 -inch display scherm, lange batterij duur en een betaalbare prijs is deze netbook een echte aanrader.

Specificaties

Besturingssysteem: Windows XP of Windows 7

Processor:  Intel Atom N280 Processor 1.66GHZ (667MHz FSB)

Geheugen: 1GB DDR2 SDRAM

HDD: 160GB

Display: 10.1 inch WSVGA (1024x600 pixels)

Graphics: Intel GMA 950

Uitbreiding: 4-in-1 kaart lezer

Poorten: 2x USB 2.0, VGA Adapter, 3.5mm jack (koptelefoon), 1.3 megapixel webcam

Formaat: 262 x 178 x 16 mm

Gewicht: 1100 gram

 

Design

Asus is voor deze netbook geïnspireerd door de vormen van een schelp. Dankzij dit 'clamshell'-achtige design heeft deze Eee een zeer schone en duidelijke uitstraling. Elke USB poort is bedekt met een kunststof klepje dat meer decoratief is dan beschermend. Dankzij het kleine scherm en dunne design is dit een zeer compacte laptop.

De 1008HA is te verkrijgen in de kleuren zwart, blauw, roze, rood of wit.  

Asus Eee 1008HA 

Het toetsenbord is nog compacter dan andere netbooks en in totaal 92% van een full-size toetsenbord. De toetsen zijn ook iets kleiner dan een gemiddeld notebook en de afstand tussen toetsen is vrij beperkt. De pijltjes toetsen zijn slim geplaatst, de 'boven' en 'onder' pijl zijn even groot als één van de linker of rechter. En zoals elke laptop zijn veel functies verbogen met de Fn knop. Een numeriek toetsenbord ontbreekt - uiteraard - wel. Toch is het toetsenbord zeer bruikbaar en perfect geschikt voor het typen van snelle e-mails of het aanpassen van een document.

 

Asus Eee 1008HA

Prestaties

Netbooks zijn niet bedoeld om 'desktop vervangend' te zijn. Toch zijn de dagelijkse activiteiten zoals e-mails versturen, muziek luisteren, web browsen, Microsoft Office, films kijken en foto's bewerken (Photoshop, GIMP) zeer goed mogelijk met de Asus Eee PC 1008HA . 

De ingebouwde speaker presenteert zeer goed voor een netbook, alleen is de locatie ervan niet al te handig (aan de onderkant). Ook blijft de 1008HA zeer koel. Zelf na langere tijd (film van 2.5 uur) is deze laptop nogsteeds koel. Ook bleef deze Seashell notebook perfect stil en is deze een van de rustigste netbooks. 

 

Batterij

De levensduur van de batterij is voor een reis laptop zeer indrukwekkend. In optimale omstandigheden gaat de batterij tot z'n 6 uur mee wat behoorlijk indrukwekkend is. Wel jammer is dat de batterij niet handmatig vervangen kan worden.

 

Conclusie 

Op het eerste gezicht is de Asus Eee PC 1008HA Seashell een normale netbook, en qua specificaties is deze ook niet zo heel veel anders dan andere (processor, grafische kaart, 10 -inch scherm etc) maar toch dankzij het dunne en lichte maar ook zeer stijlvolle design is dit een zeer aantrekkelijke netbook.

Voordelen:

- Dun en licht

- Lange batterijduur 

Verbeterpunten

- Batterij kan niet handmatig vervangen worden 

 


Vorige pagina: Laptop reviews
Volgende pagina: Soorten Laptops