Laptop Vergelijken


09-11-09

Piloten afgeleid door laptop


De twee piloten die vorige week in de VS vergaten te landen, hadden hun aandacht bij hun laptops. Daarop bekeken ze nieuwe werkroosters. Dat hebben de twee piloten van Northwest Airlines tijdens hun verhoor toegegeven. De meer ervaren co-piloot gaf de gezagvoerder een uitleg over het ingewikkelde dienstrooste
Site nieuws
welkelaptop
De twee piloten die vorige week in de VS vergaten te landen, hadden hun aandacht bij hun laptops. Daarop bekeken ze nieuwe werkroosters. Dat hebben de twee piloten van Northwest Airlines tijdens hun verhoor toegegeven. De meer ervaren co-piloot gaf de gezagvoerder een uitleg over het ingewikkelde dienstrooster. 

Het gebruik van laptops is verboden in de cockpit. De piloten blijven voorlopig geschorst. 

De Airbus vloog woensdag 240 kilometer voorbij de eindbestemming Minneapolis. Omdat ze een uur lang niet reageerden op de vluchtleiding, werd gedacht dat het vliegtuig mogelijk gekaapt was. Straaljagers stonden op het punt op te stijgen om de vlucht te onderscheppen toen er weer contact gelegd werd. 

Het vliegtuig vloog op een hoogte van ruim 10 kilometer met 149 mensen aan boord. 

Niet geslapen
De gezagvoerder en co-piloot zeggen dat ze zo druk waren met hun roosters, dat ze de oproepen van de vluchtleiding hebben gemist. Beiden ontkennen dat ze in slaap waren gevallen, zoals eerder deze week werd geopperd. 

Vorige pagina: Specials
Volgende pagina: Laptop kopen