Budget


10-10-08

Macbooks krijgen Nvidia-chipset


De nieuwe Macbooks die mogelijk op 14 oktober door Apple uitgebracht zullen worden, hebben hoogstwaarschijnlijk een chipset van Nvidia aan boord, zo heeft Tuaw vernomen. Intel zou wel de leverancier zijn van de cpu.

 

Laptop nieuws
welkelaptop
Al eerder deed het gerucht de ronde dat Apple de chipsets voor de nieuwe Macbooks zou betrekken bij een andere leverancier dan Intel. Verschillende bronnen van Tuaw en ook Macinsider stellen inmiddels dat die andere leverancier Nvidia is.

Mogelijk gaat het bij de update van de Macbook om de Geforce 9300- of 9400-chipset met igp, die naar verluidt ook half oktober officieel wordt aangekondigd. Met de nieuwe chipset zou de Macbook een flinke prestatiewinst kunnen boeken ten opzichte van de GMA3100-igp in de huidige uitvoering van de laptop. De Macbook Pro-serie is al uitgerust met Nvidia-videokaarten, maar ook deze kunnen een update verwachten. Het is niet bekend of Nvidia ook de chipset zal leveren voor de Macbook Pro.

De laatste update van Macbooks en Macbook Pros dateert van 26 februari 2008 en volgens de Buyer's Guide van Macrumors zijn de twee productllijnen toe aan een refresh. Tuaw beweert dat de nieuwe Macbooks al aan verschillende Nvidia-werknemers zijn getoond.

De maker van grafische chips kan wel wat positief nieuws gebruiken. Het bedrijf kampt met een negatief imago door hitteproblemen met Geforce-mobiele gpu's. Mogelijk heeft Apple hierdoor een gunstige deal kunnen regelen met Nvidia.


Vorige pagina: Allround
Volgende pagina: Design